Nivel global

 Incepind cu initierea din anul 1994, Programul comun global de RECP al UNIDO-UNEP a sprijinit dezvoltarea capacitatilor in 47 de tari in tranzitie si in curs de dezvoltare. In fiecare din tarile respective au fost instruiti expertii nationali, indeplenite evaluari la intreprinderile industriale si diseminate rezultatele privind Producerea mai Pura(CP) si experienta dobindita. Aditional a fost infiintata o platforma institutionala pentru prestarea continua a serviciilor si promovarea Producerii mai Pure prin intermediul NCPC, dar in unele tari si prin alte mecanisme, inclusiv prin Programe Nationale de Producere mai Pura (NCPP).

Programul a sporit cooperarea strinsa intre cele doua agentii-lidere ale Natiunilor Unite. UNIDO si-a asumat responsabilitatea privind infiintarea NCPC si NCPP cu sprijinirea lor in procesul de implementare a Producerii mai Pure la intreprinderi. UNEP a colaborat cu grupe diferite de NCPC la dezvoltarea, experimentarea, aplicarea noilor pirghii de management si instrumentelor politice. Spre exemplu, acestea includ elaborarea produselor durabile(SPD) si integrarea Producerii mai Pure cu eficienta energetica. Ambele organizatii UNIDO si UNEP au colaborat individual si in comun cu alte agentii multilaterale si institutii financiare in domenii specifice. Activitatile comune s-au axat asupra Raspunderii Social Corporative (cu Organizatia Internationala a Muncii), transferului de tehnologii (cu Secretariatul Natiunilor Unite de Schimbare a Climei) si finantelor (cu Corporatia Financiara Internationala).

Programul a beneficiat de angajament de lunga durata din partea partenerilor de dezvoltare. Guvernele Austriei si Elvetiei au asigurat prin intermediul Agentiilor Natiunilor Unite cea mai semnificativa parte a resurselor de sustinere a Programului. Alte citeva tari au asigurat in continuare contributii esentiale, inclusiv Norvegia, Italia, Republica Ceha, Slovenia, si Uniunea Europeana. Aditional, citeva programe multilaterale (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Banca Mondiala, Fondul Ecologic Global) si proiecte de cooperare bilaterala (Suedia, Danemarca, SUA si Germania) au folosit direct capacitatile unor NCPC la nivel local.